Alltid snygg: modeklassikerna som du bör investera i

Bästa sättet att alltid vara snyggt klädd är att satsa på klassiker. Det finns plagg och smycken som har en tidlös design, så att du alltid är “rätt”. Klassiker behöver heller inte göra att du ser för välklädd eller uppklädd ut. Du mixar själv klassikern med senaste trenden eller en annorlunda accessoar.

Dina smycken

Det enklaste att investera i är smycken. De tar liten plats, men gör stor skillnad för din look. Ett klassiskt smycke gör omedelbart att du ser ut att ha koll, att du är stilmedveten och att du vågar bära något annat än senaste modet. Klassiska smycken kan verkligen lyfta en sommarklassiker som solhatten. Du hittar armband, halsband och örhängen på vintagebutiker, på loppisar och på nätet. Om du vill köpa nya smycken, känna att det bara är du som burit dem och att de verkligen är rena, så ska du satsa på en modern klassiker. Du köper tidlös design som Efva Attling hos Glensia till riktigt bra priser, då har du smycken för alla tillfällen.

De svarta

Som kvinna behöver du ha en svart klänning och ett par svarta byxor. Satsa på klassiskt snitt på både klänningen och byxorna. Som man behöver du också ett par svarta byxor och en vit skjorta i bättre kvalitet. Svarta kläder fungerar både till fest, begravning, anställningsintervju och mingel. Undvik onödiga detaljer. Klänningen bör helst ha ärm till armbågen eller ärmlös – då fungerar den både på sommar och vinter, med eller utan kofta eller kavaj. Köp kläder som sitter bra och som du inte behöver “rätta till”.

Kappan eller snyggare jackan

Investera i en längre kappa eller jacka som håller över tid. Gärna ull eller helst kashmir. Köp ytterplagget i en neutral färg som svart, brun, marin eller beige. Svart är dock det klokaste, då den både kan användas till fest och begravning. Lägg till en halsduk i senaste trenden och du får en bra vardagslook.

Egen stil

Du ska på arbetsintervju och är riktigt osäker på hur du bör klä dig. Du vill både passa in, se professionell ut, samtidigt inte se ut som någon annan än dig själv. Lösning: ett enkelt klassiskt smycke. Är det höst eller vinter satsar du på kappan eller jackan, det ger ett bra förstaintryck. Undertill kan du sedan ha jeans, chinos eller en kjol som du gillar och som du tror passar in på arbetsplatsen. Det klassiska smycket och kappan har gett dig stil, resten ger dig personlighet.

pursuitx-child