Trender som råder

Det är inte ovanligt att modedetaljer som präglat tidigare trender kommer igen. En sådan trend är sommaren 2019 knappslåerna! Vi ser alltifrån linnen till farfarströjor till byxdressar prydda med knappar av olika format, material och färg. Och visst är det fint, oavsett om knapparna har någon funktion eller inte, med rader av knappar mot ett virkat linne eller ett ylletyg? Du hittar även byxor i olika längder och färger med kortare eller längre knappslåer, och plötsligt känns långbyxan som ett helt nyskapat plagg.

Virkat i alla dess former

Det är något med det hemvävda som fått ett uppsving i år. Kanske hade du en mormor eller faster som pysslade med makramé? Då kan du glädja henne med att det är ett hantverk som återkommer i både modet och heminredningen. Alltifrån väskor och bikinis till amplar lyser i benvitt makramégarn. Även virkat och stickat ligger i topp på modelistorna i år. Vill du kan du givetvis ta efter modellerna du ser i veckotidningar och media och ge dig på att virka en bikini själv. Kunde man förr så kan du nu!

Kombinationerna det viktiga

Men det räcker inte med att virka ett linne och sätta på sig det hux flux. Du måste ha känsla för kombinationer för att vara helt rätt i år, och trixet är motsatsernas magi: för att riktigt framhäva den grova texturen hos makramé eller virkat bör du kombinera det med skira spetsar och tunna tyger som voile och chiffong. Först då får du fram den romantiska looken som kännetecknar modet denna sommar.

pursuitx-child