Modetrender som präglar 2021

Äntligen är det ett nytt år och med det kommer det nya härliga modetrender. Med tanke på föregående år finns den längtan efter andra kläder än de bekväma mysiga kläderna. Även om hemmaarbetet inte nått sitt slut hägrar kontoret och festerna där framme. Att redan nu kika på modetrenderna för 2021 kan vara upplyftande. Det finns massor med kläder att shoppa på nätet nu när fysiska butiker ska undvikas och hos Stenströms för dam finns plagg som är riktigt trendiga i år.

Magtröjans återtåg

Delar av 90-talet och 00-talet gör storstilad comeback i form av magtröjan och lågt skurna byxor. Magtröja kan användas både till de lågt skurna byxorna men även till byxor med hög midja, exempelvis kostymbyxor. Men även bh-toppen trendar detta år och både till den och magtröjan passar det att ha något över, till exempel en kavaj. Att visa hud är verkligen något att satsa på i år då cut outs i olika former och bar rygg är en bestående trend under 2021.

Regnbågens färger dominerar

Pasteller som bubbelgums rosa och ljus blått är riktigt inne. Att satsa på en kostym i någon pastellfärg är helt rätt. Övriga färger som orange, gult och grönt går också hem. Vill du vara riktigt inne ska du kombinera olika färger i en outfit och det gäller både plagg, skor och accessoarer. Det är med andra ord ett år där kreativiteten får flöda och ingen kombination är riktigt fel.

Stora mönster

I år gäller också mönster och då är det inga små försynta mönster vi pratar om utan det ska vara stora djärva mönster som verkligen sticker ut och syns. Vågar du ska du bära samma mönster på överdelen och underdelen. Vill du hellre tona ner det en aning kan ett par mönstrade tights tillsammans med en svart klänning vara ett alternativ.

Friskt vågat hälften vunnet

Hela modeåret 2021 präglas av att våga testa olika färg- och mönsterkombinationer. Inget är fel och det är bara fantasin som sätter gränserna. Använd inte bara kläder utan olika smycken och accessoarer också för att få till den perfekta outfiten. Nu är det dags att våga leva ut och lägga undan de bekväma loungekläderna.

pursuitx-child