Kapselgarderoben – Allt du behöver veta om den hållbara livsstilen

Har du för mycket kläder men ingenting att ha på dig? Det är ett vanligt problem som ofta uppstår när man inte gör medvetna köp och impulsshoppar för mycket. Därför har begreppet “kapselgarderob” myntats. Det innebär att man har färre plagg men av högre kvalitet. Alla plagg passar på ett eller annat sätt ihop och det ska vara enkelt att alltid sätta ihop en snygg outfit till alla tillfällen.

Accessoarerna du inte får glömma

Med en stilren, slimmad garderob blir det lättare att satsa på accessoarer. Hos Accessory shop hittar du ponchos, väskor, plädar och mycket mer som lätt piffar upp en annars nedtonad outfit. Satsa på att ha väskor och scarfs i många olika färger och mönster för att enkelt kunna väcka liv i en annars väldigt enkel outfit.

Tio bra grundplagg

Så vad ska en bra kapselgarderob innehålla i klädväg? Börja med cirka tio grundplagg som du vet att du alltid kommer att använda och som är enkelt att matcha. Utgå från det här exemplet och ta bort eller lägg till så att det passar just dig.

– Ett par blåa jeans

– Ett par svarta jeans

– Ett par kostymbyxor

– Vita och svarta t-shirts

– En festligare klänning

– En vardagligare klänning

– Ett par skjortor i till exempel vitt och ljusblått

– En stilren kavaj i en mörkare färg

Med dessa plagg kommer du väldigt långt och är snygg både till vardags, fest och på kontoret. Addera sedan extra plagg som är din stil men som samtidigt går att matcha tillsammans med det du redan har. Du märker snart att en garderob inte behöver mer än sammanlagt max 30 plagg.

pursuitx-child