Inredningsmodet 2019

Det finns en tydlig inredningstrend år 2019 som låter benämningen av den tala för sig själv: Modern Rebel. Och hur är en modern rebell av typsnitt 2019? Jo, provokativ och djärv utan rädsla för vad någon ska tycka. Udda, annorlunda och rentav konstigt är top notch i år. Ett exempel är Jonathan Adlers fantastiska ljusstakar och vaser, där tyngden ofta hålls uppe av mulitfacetterade ansikten eller händer som krampaktigt griper om varandra. För barn kan nog vissa av dessa alster te sig nästintill otäcka, men de håller en hög klass rent konstnärligt och sträcker sig långt bortom den gängse, massproducerade inredning vi vant oss att se.

En ny färgpalett

Modern Rebel visar upp en djärvhet både när det gäller motiv, form och färg. Nu är “vitt och fräscht” sedan länge passé och det krävs mer av den som vill hänga med i inredningstrenden än att bara hålla sitt hem så ljust och stilrent som möjligt. Nu kombineras djärva färger som petrol, glödrött och lysande orange med färgstarka tapeter i olika mönster. Inte helt lätt, men det finns som tur är stilguider att utgå från när man ska inreda sitt hem.

Retro Glam

En annan uppstickare i inredningsfloran är ännu en färgstark variant som kallas Retro Glam. Retro Glam innebär en revival av 60- och 70-talets typiska mönster och färger. Men nu låter man fantasin flöda fritt och det är helt okej att låta mönster kontrastera med varandra och kombinera färger och mönster som tidigare kanske upplevts som “omöjliga.” Lite tuffare, lite svårare, men när du väl fått till det kommer du att känna en djup tillfredsställelse över att ha vågat och dina vänner kommer garantera inte att glömma ditt hem i första taget. Se bara till att hela tiden behålla värmen i rummet du skapar, ingen tycker om kalla färger utan inbördes bindning.

Detaljerna blir kronan på verket

Slutligen bör du alltid komma ihåg att det är de små detaljerna som gör helheten. Låt fransar i pastellrosa pryda din lampkrona, och Andy Warhols läckra fotoprints i neonfärger lysa på dig från väggarna. Kanske ett konstskinn på golvet och en orange pläd av Viola Gråsten som ligger till synes slumpmässigt välvd över din turkosa soffa – nu börjar du känna av Retro Glam-stilen på riktigt!

pursuitx-child