Ingen sommar utan bad

I år har du mycket att välja på när det gäller badkläder. Till skillnad från förr, då det i stort sett bara var den randiga baddräkten med ben som stod till buds för både kvinnor och män, finns i dag en uppsjö av alternativ. Du väljer själv hur mycket av din egen kropp du vill visa. Det finns alltifrån baddräkter som täcker hela din överkropp till minimala bikinis med snörning. Något vi ska vara stolta över idag är också att det finns badkläder för alla, oavsett hur smal eller bred man är över stussen. Borta är tiderna då alla skulle se ut på ett visst, förutbestämt sätt. Är du yppig och voluminös väljer du bara en baddräkt som framhäver dina kurvor så som du vill. Är du tanigare än du skulle önska, välj volanger som breddar din byst och ger dig kurvor.

Grälla färger en hit

Vill du synas på beachen ska du välja en outfit i sommarens knallblå, ceriserosa eller klarröda färger. När du fått lite färg på huden är det få saker som framhäver en härlig solbränna som riktiga knallfärger. Varför inte sticka ut från mängden och ge gästerna på stranden något att titta på? För dig som ändå inte känner dig bekväm med att visa hela magen finns tankinimodet som ett alternativ. Även tankinin kommer i så många varianter och färgkombinationer att du inte kan misslyckas med att hitta en som passar dig.

Badshorts för herrar

För herrar är det fortfarande de populära badshortsen som är storsäljaren nummer ett. Men till skillnad från tidigare decennier, då de flesta killar valde svart eller marinblått, syns nu badshorts på stranden i de mest färgstarka tyger. Blommigt är oerhört populärt bland killar idag, liksom hawaiimönstrade badshorts i olika material och färgkombinationer. Det är stora, grälla mönster som gäller, inga diskreta halvmesyrer. Glöm “less is more” i år. Dock är de knälånga surfshortsen hopplöst ute, de tycks ha sett sin storhetstid och blommat ut. Men vi som ser trender komma och gå blir inte förvånade om de plötsligt gör ett återtåg på badmodefronten igen.

Djurtemat håller i sig

För både damer, herrar och barn gäller att djur- och djungeltemat håller i sig. Leopardmönstrat, zebrarandigt, palmbladsrelief och fiskben är återkommande teman i årets badmode. För barn finns djurmönster av alla de slag att välja bland, och för pojkar framträder särskilt hajtemat som extra populärt. Filmer som Madagaskar och Lejonkungen har medfört att barn gärna vill bära en bikini eller ett par badbyxor med lejontassar eller hajfenor på. Och det är snyggt. En brunbränd kille med leopardmönstrade byxor är faktiskt riktigt läckert! Gå sedan hela vägen och införskaffa dig badlakan och parasoll i samma mönster, och du blir strandens kung.

pursuitx-child