Hårmodet idag

År 2019 har du stor valfrihet när det gäller ditt hår. Vi har länge sett hur killar i allt högre utsträckning väljer att låta skägget växa ut medan håret hamnar i en liten tofs högst uppe på huvudet. Minns du hur du reagerade första gången du såg det? Idag är det ingen som höjer på ögonbrynen, snarare är det tidens “pappa-look” då vi möter dessa trendsättande småbarnsfäder med barnvagnen framför sig. Vad gäller damerna är detta scarfens guldera. Scarves i alla dess utföranden och färger knyts runt hästsvansen, hårknuten eller hela huvudet och allt är lika moderiktigt.

Vaxet är tillbaka

Vaxade frampartier är riktigt hett i år bland kvinnor. En wet look som kombineras med en naturlig make up ger ett fräscht och nybadat intryck, perfekt för sommarnes beachmode. En annan glad nyhet är att sidbenan gjort sitt återintåg i hårmodet. Ärligt talat är det ytterst få människor som kommer undan med en mittbena, då den kräver så mycket mer symmetri av ansiktet för att se rätt ut. Kombinera sidbenan med lite lagom lössläppta lockar och gnid in lite vax med lätt hand – då har du årets look utan alltför mycket ansträngning.

Fortsatta pasteller

Trots en rådande hatkärlek till rosa, röda och blålila hår håller pastellerna faktiskt i sig som moderiktiga hårfärger vad gäller hårmodet. Kom bara ihåg att stämma av den färg du tycker om med din naturliga hudton, se till att du inte överdriver styrkan på färgen men inte heller tar i för lite så att du ger ett lite blaskigt färgintryck. Det är oerhört viktigt att hud- och hårton stämmer väl överens. Det röda håret som så länge varit populärt håller också i sig, men nu gäller en lite mer intensiv röd färgton. Du som är blond kan fortsätta vara det, men här går nyanserna mot en lite varmare ton.

Uppklippt hår är trendigt igen

Många ville nog helst slippa se det, men säg den trend som inte kommer igen. Nu är 80-talets frisyrer åtminstone på väg in på catwalken igen. High hair, hår som klippts upp i nivåer och geléer som glittrande håller lockarna på plats kommer tillbaka vare sig vi gillar det eller inte. Men det blir lite mer smakfullt, lite mjukare. Den tidlösa bobben är på sin plats, men med lite rundare former än tidigar. Kort hår är fortfarande modernt, men gärna lite uppklippt och format efter ansiktet för ett mindre kantigt intryck.

pursuitx-child