Fynda billigt till barnen

Känns det som om barnen aldrig slutar växa, att du lägger dyra pengar på barnkläder som blir obrukbara innan de ens hinner användas? Du är inte ensam. Det är svårt att hitta en bra nivå när det handlar om att köpa kläder till barn. Plaggen går åt i rykande fart och ibland känns det som om summan man lägger på barnkläder är oändlig. Som tur är finns det många smarta knep att ta till för att handla fina och funktionella kläder till sina barn utan att ekonomin blir onödigt lidande. Här kommer några favoriter som har räddat barnfamiljer i flera generationer.

Till att börja med så är second hand en guldgruva när det kommer till barnens kläder. Många har turen att ha äldre barn inom släkten eller vänkretsen och kan därigenom få ärva eller köpa begagnade kläder för en spottstyver. Men även för de som inte är lika lyckligt lottade går det att få tag i billiga kläder. Internet svämmar över av begagnade plagg som nästan slumpas ut, så billigt är det. Leta på tradera och på Facebooks funktion Marketplace, du kommer inte att bli besviken.

Undvik begagnade skor

Något som däremot inte bör köpas begagnat är barnskor. Barnens fötter växer och formar sig väldigt olika, och det kan ge stora problem att låta barnet gå i ett par skor som ett annat barn har gått in. I värsta fall kan detta leda till stora fot-, rygg- och knäproblem när barnet är äldre. Det är alltså ingenting som rekommenderas och i den här frågan är det inte värt att ta några risker. Spara hellre in pengar någon annanstans och se till att barnen har fotriktiga skor som deras fötter kan gå in och må bra i.

Skor och allt annat som man vill köpa nytt bör man alltså leta efter någon annanstans. Outleten afound har till exempel riktigt billiga barnkläder från många kända märken. Att det är en outlet gör att priserna är låga samtidigt som kvaliteten är hög. Perfekt när man vill köpa lite trendigare och finare plagg, ytterplagg eller bara vill kunna unna sitt barn det där lilla extra. Afound har både en webshop och flera fysiska butiker så det är lätt att handla där och hitta vad man söker.

Billiga märkeskläder

Outlets och barnkläder går överlag hand i hand, det finns många fasta outlets samt små pop up-butiker som säljer av många fina plagg väldigt billigt. Även de vanliga butikerna har förstås reor med jämna mellanrum. Om man har hyfsad koll på sitt barns växtkurva kan man fynda säsongsplagg riktigt billigt när de reas ut. Nu på våren är till exempel vinterkläderna riktigt billiga, så om man vågar gissa vilken storlek barnet kommer ha till hösten så går det att göra rejäla fynd.

pursuitx-child